уторак, 7. новембар 2017.

FITAKY baby prašak za veš i FITAKY stik za uklanjanje fleka - moje iskustvo


Pre izvesnog vremena mi je, a od strane FITAKY tima koji stoji iza 100% prirodnih proizvoda za higijenu i negu beba, dece i hipersenzibilnih osoba, pružena prilika da isprobam dva FITAKY proizvoda. Nakon nekoliko meseci njihove upotrebe u svom domaćinsvu, spremna sam da iznesem svoje utiske o njima.

FITAKY baby prašak za veš i FITAKY stik za uklanjanje fleka, o tome vam pričam




Pre svega, bilo bi lepo da vas informišem o FITAKY porodičnoj manufakturi. FITAKY (na grčkom biljčica) priča nastala je pre 10 godina u Grčkoj dok je osnivačica ovog, mogu slobodno reći brenda, živela u Atini. Nakon viševremene borbe sa ekcemom svoga deteta, a u saradnji sa atinskim pedijatrom, brižna i odgovorna mama počinje sama da pravi prašak za veš, a kasnije i prirodnu kozmetiku za bebe i decu od prirodnih ulja i butera. Koristeći blagodatna svojstva hladno ceđenih i etarskih ulja i ostalih prirodnih sastojaka,  brzo je potisnula svu hemiju iz svog doma i svoju devojčicu trajno rešila ekcema!

Obzirom na dugogodišnje iskustvo života bez hemije, u jednom trenutku javila se ideja da se provereno dobri proizvodi iz Fitaky kućne manufakture, utemeljeni na snazi prirode, a koje je koristilo sve više bliskih rođaka i prijatelja, ponude ostalim mamama i bebama, deci, osobama koje su sklone alergijama, ekcemu, kožnim problemima i svima onima koji su opredeljeni da žive bez toksina, prirodno i zdravo. Tako je krenuo drugi deo FITAKY priče, ovaj put u Beogradu. (izvor)

Danas FITAKY proizvode možete u bilo kom trenutku pazariti putem sajta fitaky.rs ili ih direktno poručiti preko inboxa Fb stranice Fitaky, a sada u nastavku pročitatajte moje iskostvo sa dva, gore navedena, FITAKY proizvoda. 


FITAKY baby prašak za veš




Ja bih FITAKY baby prašak za veš okarakterisala kao jedno čudo prirode u pakovanju od 900 grama. Veš opran ovim praškom, koji se inače stavlja direktno u bubanj veš mašine i to u količini od SAMO DVE supene kašike, ili tri u slučaju jako zaprljanog veša, postaje savršeno opran veš koji miriše na čisto. Prašak je neujednačene teksture (možete videti na slici), ali verujte mi na reč, to uopšte ne znači da se ne rastapa ravnomerno tokom pranja. Naprotiv, ni na jednom komadu veša nisam naišla na neisprane ostatke od praška, što mi se inače često dešava sa pojedinim vešom kada ga perem klasičnim praškom. Moj konačan utisak o ovom proizvodu je više nego pozitivan i toplo ga preporučujem apsolutno svima, ne samo navedenoj ciljnoj grupi. 

Ne bih ovom prilikom želela da propustim da pomenem velikodušnu akciju Fitaky tima u kojoj može da uzme učešće i svako od nas. Naime, od svakog prodatog Fitaky baby 100% prirodnog praška za veš, izdvaja se 5 dinara za Prihvatilište za decu, Beograd. Jer, kako kažu u Fitaky-ju: "Osećamo se divno i to želimo da podelimo sa svima!"



U nastavku pročitajte detaljne informacije o sastavu i efikasnosti FITAKY baby praška za veš, preuzete sa sajta fitaky.rs:

FITAKY baby prašak za veš je suptilna kombinacija izuzetnih prirodnih sastojaka formulisana sa pažnjom za najsenzibilnije - bebe, decu, trudnice, dojilje i osobe čija se osetljivost ispoljava u formi alergija, ekcema i kožnih oboljenja. Mineralne i biljne komponente i domaći sapun od ulja kokosa čine ga izuzetno efikasnim sredstvom za pranje koje je nežno prema najnežnijima i sredstvom koje podržava lečenje kožnih oboljenja i alergija. Hipoalergen, potpuno prirodan super koncentrovan i dugotrajan proizvod koji se koristi u malim količinama za mašinsko i ručno pranje veša svih vrsta tkanina na temperaturama od 30°C-90°C . Namenjen za pranje belog veša i veša u boji.


FITAKY baby prašak za veš je 100% prirodan prašak od mineralnih soli, saponifikovanog ulja kokosa i limunske kiseline

  • Posebno formulisan za pranje veša beba i dece
  • Hipoalergen
  • Bez dodatog mirisa – ne narušava prirodan miris bebe i majke
  • Idealan za odeću trudnica, dojilja, osoba osetljive kože sklone alergijama i ekcemu
  • Preporučuje se tokom lečenja dece i odraslih od različitih kožnih oboljenja i alergija
  • Čine ga mineralne soli, limunska kiselina i domaći, ručno pravljeni sapun
  • Divno pere veš, čini ga mekim i ne ispira boje
  • Koristi se u malim količinama - zamenuje 3 kg klasičnog deterdženta

Sastav/INCI: natrijum karbonat (Sodium Carbonate), natrijum bikarbonat (Sodium Bicarbonate), saponifikovano ulje kokosa (Sodium Cocoate), morska so iz Mrtvog mora (Dead Sea Salt), limunska kiselina (Citric Acid)
Ne sadrži: 1,4 dioksan, SLS, SLES, optičke izbeljivače, fosfate, surfaktante (tenzide), enzime, konzervanse, boje, mirise, kancerogene i druge toksične, alergene i iritativne sastojke ili sastojke koji su maskirani i nisu prikazani na deklaraciji.

Kontrolu zdravstvene ispravnosti FITAKY baby praška za veš vrši Institut za javno zdravlje Srbije.


FITAKY stik za uklanjanje fleka





U praktičnom stiku od 30ml nalazi se spasilac garderobe, FITAKY stik za uklanjanje fleka, koji je mnoge komade odeće moje dece vratio u život. Iskrena da budem, bila sam skeptična. Naročito prema tvrdokornim mrljama koje se, ni posle nekoliko klasičnih pranja u mašini, nisu uklonile. Način upotrebe ovog stika je takav da se tkanina prethodno nakvasi vodom, onda se preko mrlje utrlja stik, ostavi se da deluje pola sata, i kasnije se ispere. Kod tvrdokornih mrlja, primena je za nijansu drugačija. Naime, nakon kvašenja tkanine vodom, uporne mrlje je potrebno nakvasiti troprocentnim hidrogenom, potom naneti stik i takođe ga ostaviti da deluje pola sata. Ja sam imala materijala da isprobam i jednu i drugu varijantu. U nastavku slede slike isflekane i ''spašene'' garderobice ispod kojih će stajati opis od čega su mrlje nastale i da li su uklonjene. Pa vi sami zaključite da li ovaj stik ''radi'' i da li sam ja zadovoljna njime? 
Tvrdokorne fleke od čokolade i paradajza (gore levo) koje se ni posle nekoliko pranja
u mašini nisu uklonile.  3% hidrogen, pa preko toga FITAKY stik za uklanjanje fleka
 i nakon pola sata vidite rezultat na slici ispod

Majčica nakon ''tretmana'' sa FITAKY stikom za uklanjanje fleka

Tvrdokorna fleka od trave. Hidrogen od 3%, pa preko toga FITAKY stik za uklanjanje fleka
 i nakon pola sata vidite rezultat na slici ispod

Stvarčica nakon ''tretmana'' sa FITAKY stikom za uklanjanje fleka

Sveža fleka na kolenu, od trave.
Samo FITAKY stik za uklanjanje fleka preko nje, i nakon pola sata vidite rezultat na slici ispod

 Helankice nakon ''tretmana'' sa FITAKY stikom za uklanjanje fleka

Možda ste propustili: Misli i delaj praktično, živi fantastično!

Tvrdokorna fleka od zemlje (blata). Hidrogen od 3%, pa preko toga FITAKY stik za uklanjanje
fleka i nakon pola sata, ispiranja i sušenja, vidite rezultat na slici ispod

Stvarčica nakon ''tretmana'' sa FITAKY stikom za uklanjanje fleka

A za kraj pročitajte i informacije o sastavu i efikasnosti FITAKY stika za uklanjanje fleka, preuzete sa sajta fitaky.rs

FITAKY stik za uklanjanje fleka je 100% prirodan, namenjen skidanju fleka sa garderobe, hipoalergen.


Sastav/INCI: saponifikovano ulje kokosa (Sodium Cocoate), etarsko ulje limunske trave (Cymbopogon Schoenanthus Oil)


Ne sadrži: SLS, SLES; EDTA, fosfate, sulfate, konzervanse konzervanse, boje, mirise, toksične, alergene i iritativne sastojke ili sastojke koji su maskirani i nisu prikazani na deklaraciji.




Verujem da ste došli do zaključka da je moje iskustvo nakon korišćenja ova dva FITAKY proizvoda više nego pozitivno?! Nego šta, nego da jeste! Ja vam ih od srca preporučujem, bez obzira da li vi ili vaša deca spadate u grupu onih kojima su ovi proizvodi prvenstveno namenjeni. Ako koliko toliko vodite računa o zaštiti životne sredine, FITAKY proizvodi itekako treba da budu deo vaše svakodnevice. Mislite o tome! ;) 

Da li je možda neko od vas već imao prilike da se susretne sa Fitaky proizvodima? Kakva su vaša iskustva


Pozdravljam vas do narednog teksta,

Milica

P.S. Hvala Fitaky na ukazanom poverenju! <3 

Možda ste propustili: Biraj Jacques Briochin (Žak Briošen) za dom tip-top udešen

1 коментар:

  1. Nikada u životu nisam videla ovakvo čudo, tražila sam rešenje da zatrudnim više od 8 godina nakon braka, pokušala sam sve moguće ali ništa nije uspelo dok nisam videla onlajn dokaz kako je dr Fadi pomogao mnogim ženama da zatrudne trudna sa njenom mocnom magijom, napisala sam i objasnila svoju situaciju, obecao mi je pomoci i zatrudnjecu pre mesec dana uradila sam sve sto mi je naredio i otisla sam u bolnicu po poruku i doktor mi je potvrdio da imam 5 godina dana trudna, do sada sam rodila svog zgodnog sina, moj muz je sada zadovoljan i daje mi sve sto trazim, zahvaljujuci dr. Fadyju kontaktirajte ga ako vam treba pomoc.
    * Ako želite da zatrudnite.
    * Ako želite da vratite svog dečka.
    * Ako želite da zaustavite abortus.
    * Ako želite duhovnu moć.
    * Ako želite da postanete poznati.
    * Ako želite da izliječite bilo koju bolest. Kao HIV/AIDS
    E.T.C.
    E-pošta:drfady720@Gmail.com
    WhatsApp:+2349039422406

    ОдговориИзбриши